Racisme, afkomst, huidskleur

Appels met peren vergelijken, fruit tegen racisme

21 maart 2007 is de Internationale dag tegen Racisme. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland reisde met de locatietheatervoorstelling ‘Appels met peren vergelijken?!’ door de regio om aandacht te vragen voor deze dag.

In Haarlem, Uitgeest, Beverwijk, IJmuiden, Heemskerk en Hoofddorp bekeek enthousiast publiek de korte voorstelling.


Mag je appels met peren vergelijken, vroegen de acteurs in ‘Appels met peren vergelijken?!’ zich af. En zo ja, op welke manier? Per gemeente ondertekent De burgemeesters of wethouders van de diverse gemeenten ondertekenden – ten overstaan van het publiek en toevallige passanten – de Algemene Verklaring vóór Verdraagzaamheid en tégen Uitsluiting.


De voorstelling ‘Appels met peren vergelijken?!’ is een initiatief van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, met medewerking van Theatergroep ‘De Koning Speelt’ en Stichting Theaterstraat. ’s Morgens waren ook kinderen van groep 8 uit de betreffende gemeentes bij de voorstelling aanwezig.