Strijk je gelijk: kies een slogan en draag hem uit

Zaterdag 5 mei was Bureau Discriminatiezaken Kennemerland met een keur van organisaties te vinden op bevrijdingspop Haarlem. Op een ‘catwalk’ van 20 strijkplanken, pontificaal midden op het grasveld opgesteld, kon de bezoeker zijn slogan kiezen.

In het kader van Bevrijdingsdag stond zaterdag 5 mei de manifestatie ‘Strijk je gelijk, jouw mening heet van de plank’ op Bevrijdingspop Haarlem. Ter plekke werd een zelf gekozen slogan – heet van de plank – op een T-shirt gestreken. Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland vraagt met dit project op zaterdag 5 mei aandacht voor een belangrijk grondrecht: een gelijke behandeling van iedereen. Een keur aan deelnemers gebruikte het strijkplankenpodium om zo steun te betuigen aan en aandacht te vragen voor dit grondrecht.


Lint van strijkplanken
Tussen 13.00 en 16.00 uur stonden de deelnemers achter de strijkplank. Iedere strijkplank vertegenwoordigt de mening van een deelnemer. Deze mening is weergegeven in een pakkende tekst welke op een groot formaat poster achter iedere strijkplank prijkte. De bezoeker kon een mening onderschrijven en ondersteunen door een keuze te maken uit het grote aanbod en de mening ter plekke op een T-shirt te laten strijken.


Deelnemers
Onder ander De Schalm, het Mondiaal Centrum Haarlem, GroenLinks Haarlem, Stichting Dubbelleuk, Games Workshop, SAMS, het COC Kennemerland, Stichting Multicultureel Schalkwijk, de Vrijwilligerscentrale Haarlem, Haarlems Migranten Platform, Axielijst, Platform Minima Organisaties en Stem in de Stad stonden te strijken.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download