Godsdienst

Scholieren IJmuiden schrijven en schrappen vooroordelen

Donderdag 24 januari starten IJmuidense middelbare scholieren hun Respect Estafette. Ze schrijven brieven met mensen die door een handicap, hun afkomst, seksuele gerichtheid of het geloof een verhoogde kans hebben in aanraking te komen met vooroordelen.

De terugschrijvers zijn bijvoorbeeld moslim, Ghanees, gehandicapt, lesbisch, Marokkaan of joods, maar bovenal en vooral mens. In het voorjaar van 2007 is eenzelfde project op het Hoofdvaart College in Hoofddorp uitgevoerd en dat was een groot succes. Daarom gaan we eenzelfde project nu in IJmuiden uitvoeren.
Respect Estafette in IJmuiden
Voor de leerlingen beslaat het project enkele maanden. Naast brieven schrijven zijn er gastlessen vanuit het COC en gehandicaptenorganisaties en gaan de leerlingen een videoclip maken. Ter afsluiting is er wederom een boekje waarin de highlights van de brieven zijn opgenomen. Door de duur en intensiviteit van het project wordt het onderwerp vooroordelen, anders zijn en discriminatie stevig uitgediept.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Godsdienst
Regio’s
โ€”
Tags
โ€”
Download
โ€”