Alle kappers zijn homo’

Onderzoek, maar dan even anders. Onder de titel ´alle kappers zijn homo´ heeft Bureau Discriminatiezaken Kennemerland een mailing verstuurd naar circa 500 kappers in Kennemerland.

Deze brief is natuurlijk vooral bedoeld om aandacht te trekken. Want het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland wil meer informatie over de positie van homo- en biseksuelen in Kennemerland en is gestart met het opzetten van een digitaal panel, het zogenaamde Pink Panel.


 


Wat houdt dit in? Homo- of biseksuelen die zich hiervoor hebben aangemeld krijgen een paar keer per jaar per email een vragenlijst toegestuurd. Wij willen graag weten of mensen zich vrij voelen om voor hun homo- of biseksualiteit uit te komen op bijvoorbeeld zijn of haar werk. En  of mensen zich veilig voelen in hun eigen gemeente. Ervaren homo- of biseksuelen minder tolerantie of juist meer? Als u nooit een vervelende ervaring heeft gehad, dan willen wij dat óók graag weten.


 


Wij hebben nu 25 deelnemers van het Pink Panel; man, vrouw, uit Haarlem maar ook uit Velserbroek en Hoofddorp. Maar als we er van uitgaan dat ongeveer 5% van de Kennemerlandse bevolking (circa 500.000 inwoners) homo- of biseksueel is, dan komen we op 25.000 homo- en biseksuelen.  Dus we zoeken nog heel veel homo- en biseksuelen die graag hun ervaringen kenbaar willen maken.  Dit is belangrijk en het kost vrijwel geen tijd.


 


Dankzij dit panel krijgen wij een goed beeld van de realiteit en kunnen we discriminatie en/of vooroordelen beter aanpakken. Bijvoorbeeld door de resultaten onder de aandacht te brengen bij de diverse gemeenten en voorlichting te geven op scholen.


 


Meld u aan als deelnemer voor het Pink Panel en ontvang een gratis T-shirt met daarop het hierboven afgebeelde kapperstafereel.


 


Bel: 023 – 5315 842 óf mail: info@bdkennemerland.nl


 


Voor een meer uitgebreide uitleg over het Pink Panel, klik je op onderstaande link.


 


 


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download