SAMS-prijs: beloning voor tolerante samenleving in Haarlem

Op 6 november 2008 reikt de gemeente Haarlem de eerste SAMS-prijs uit aan het meest aansprekende project in Haarlem dat werkt aan een open en tolerante samenleving. Alle inwoners, organisaties, scholen en bedrijven uit Haarlem kunnen meedoen.

De hoofdprijs bedraagt 3.000 euro, verder zijn er twee aanmoedigingsprijzen van 1.000 euro.  De prijs is een initiatief van de SAMS, de adviesraad voor een multiculturele stad en ingesteld door de gemeente Haarlem. De sluitingsdatum voor inzendingen is 15 oktober. Een deskundige jury kiest uit de inzendingen de winnaars. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 6 november, op de Dag van de Dialoog.

Criteria
• Individuen en organisaties in Haarlem. 
• Er is een geldbedrag voor het beste idee van 3.000 en twee prijzen van 1.000 ? Het idee moet in Haarlem mensen bijelkaar brengen en de dialoog en binding bevorderen. 
• Het beste idee is simpel en doeltreffend. Het plan is concreet en haalbaar/uitvoerbaar, heeft uitstraling, is spraakmakend en het bereik is verder dan de organisatoren en een beperkte groep, uitbreiding van contacten is gewenst. 
• Het plan moet uitgewerkt en onderbouwd ingediend worden. Duidelijk moet zijn wat het plan beoogd, hoe, door wie, waar en waarneer het plan uitgevoerd kan worden. Ook moet duidelijk omschreven zijn wat de beoogde doelgroepen zijn en hoe zij bijelkaar gebracht worden. 
• Het MCH of Bureau Discriminatiezaken kunnen eventueel hulp verlenen bij uitvoering. 
• De projectgroep stelt de jury vast en voert een eerste selectie, toetsing uit. 
• Toetsing op haalbaarheid, doelgerichtheid en uitstraling. 
• Een jury selecteert het  beste idee. 
• Over het besluit van de jury valt niet te communiceren.

Sluitingsdatum, uitreiking & uitvoering
Sluiting inzending idee 15 oktober 2008. Uitvoering van het plan kan plaats vinden in 2009. Prijs wordt 6 november 2008 bekend gemaakt en uitgereikt tijdens de feestelijke afsluiting van de ‘Dag van de dialoog’.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download