Prijsvraag: Wat is gewoon of raar over 25 jaar?

Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BD) bestaat 25 jaar. Maar hoe zal het staan met discriminatie in 2033? Wat is dan raar of gewoon? Google een plaatje of maak een foto van hoe Nederland er over 25 jaar uitziet en win 100 euro of een groepsuitje.

Opdracht
Google een plaatje of maak een foto waarvan jij denkt dat dat in 2033 in Nederland anders is dan nu. Het beeld moet altijd een relatie hebben met discriminatie, diversiteit of ongelijke behandeling. De foto moet dus betrekking hebben op afkomst/ras, geslacht (man/vrouw), godsdienst, leeftijd, handicap of seksuele gerichtheid (homo/hetero). Jongeren t/m 23 jaar kunnen meedoen als individu of als groep.


Prijzen
Individuele prijzen: 1e prijs tegoedbon twv € 100 euro, 2e prijs 50 euro, 3e prijs 25 euro. Groepsprijzen (voor bv klassen, sportclubs, verenigingen, jongerencentra): bezoek (incl vervoer) naar ‘In het donker gezien’ in Velsen. Daar kun je beleven en ervaren hoe het is om blind te zijn.


Jury
De jury bestaat uit Frederique Janss, directeur van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Poppe de Boer (fotograaf en eigenaar van fotoburo Poppe de Boer BVUnited Photos) en de Haarlemse rapper Sluwe Voszz.
De jury let op de kracht van je argumenten (waarom is dat in 2033 raar of gewoon en wat heeft het met discriminatie te maken), de vorm (is het een mooie, passende, verrassende foto). Sluwe Voszz reikt de prijs uit.


Wedstrijdregels
• De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de jubileumbijeenkomst dinsdag 18 november 2008.
• Digitale foto´s en beelden kunnen worden gemaild naar mvh@bdkennemerland.nl onder vermelding van fotowedstrijd discriminatie in 2033. Vermeld ook je naam, adres, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer en of je een jongen of meisje bent. Zet er ook bij of het eigen foto is of een gedownload beeld. Dit heeft geen effect op de uitslag.
• De foto´s/beelden dienen woensdag 12 november 2008 in het bezit te zijn van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.
• Je krijgt een bevestiging als wij de foto of het beeld hebben ontvangen.
• Het BD kan en mag de foto´s en beelden gebruiken voor publiciteit en een rondreizende expositie. Ook zullen de foto´s/beelden onder naamsvermelding op onze website worden geplaatst.
• Per deelnemer of groep kunnen maximaal 3 foto´s of beelden worden ingestuurd.
• Je bent niet ouder dan 23 jaar
• Per deelnemer kan er slechts 1 prijs worden gewonnen.
• Van alle inzendingen worden er 10 genomineerd voor een prijs. Deze inzendingen krijgen extra veel aandacht tijdens de jubileumbijeenkomst en in de pers.
• Deelnemers worden geacht aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking.
• Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download