Leerlingen Vellesan College genomineerd voor prijs

De derde editie van de Respect Estafette zit er alweer bijna op. Zo’n 70 VMBO-scholieren schreven brieven over vooroordelen en respect en maakten per klas een videoclip over het onderwerp. Maandag 8 december werden de genomineerde briefwisselingen bekend gemaakt.

Tijdens de slotles van het project Respect Estafette werden Tess, Kelly en Iris uit 3MA, Erica, Sarah en Daphne uit 3MB en Lorenzo, Mandy en Dylan uit 3MC genomineerd. Hun briefwisselingen dingen mee naar een provinciale prijs.


De Respect Estafette wil vooroordelen bij leerlingen wegnemen en respect bevorderen voor mensen die anders zijn. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland organiseert dit project in samenwerking met PRIMO nh (Provinciaal Instituut voor Maatschappelijke Ontwikkeling in Noord-Holland). Ook op twee andere scholen in Noord Holland wordt het project deze maanden uitgevoerd.

De mooiste videoclips en de beste briefwisselingen ontvangen eind februari een prijs. Alle leerlingen ontvangen dan een boekje – evenals de terugschrijvers – als herinnering aan dit bijzondere project.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download