Spetterende show door en voor jongeren in Haarlem-Noord

Zaterdagavond 20 december organiseerden jongeren van jongerencentrum Delftwijk City in Haarlem Noord een spetterende show met muziek, zang en dans. De show had maar liefst 13 acts en werd gepresenteerd door de Haarlemse rapper Joelito.

Deze show was het resultaat van het project The Northside met als doel het stimuleren van activiteiten op lokaal niveau, waar ontmoeting tussen mensen van verschillende achtergronden centraal staat.


Joelito heeft een tolerantie of anti-discriminatierap, geschreven in opdracht van het Bureau Discriminatiezaken (BD), ten gehore gebracht. Er zijn opnames gemaakt van de avond en de anti-discriminatierap zal door het BD op andere momenten worden ingezet bij jongerenevenementen etc.  


Voor het Bureau Discriminatiezaken (BD) is het belangrijk om regelmatig contact te hebben met jongerenwerkers en zo feeling te houden met de leefwereld van jongeren. Soms zijn er projecten waaraan we op een laagdrempelige manier kunnen meedoen en daardoor in een klap een flink aantal jongeren bereiken. Op de avond zelf waren drie medewerkers van het BD aanwezig en werden ook Fortune Cookies verspreid met intrigerende teksten en contactgegevens van het BD. Dit leidde tot diverse vragen bij jongeren.


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download