Godsdienst

Wethouder Baerveldt (Velsen) op slotbijeenkomst

Wethouder Baerveldt van onderwijs en jeugdbeleid van de gemeente Velsen ontvangt het eerste exemplaar van het boekje ‘Schrijf en schrap de vooroordelen’. Zij zal daarbij een door haar zelf gekozen fragment voorlezen tijdens de slotbijeenkomst van de Respect Estafette op het Vellesan College, een project van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

Dinsdag 24 februari maakt jurylid Winny Veldhuijsen de prijswinnaars bekend voor beste briefwisseling en beste videoclip.  De wethouder  van de gemeente Velsen ontvangt het 1ste exemplaar van het boekje ‘Schrijf en schrap de vooroordelen’.

De Respect Estafette wil vooroordelen wegnemen en onderling respect bevorderen.  Zo’n zeventig leerlingen van het Vellesan College schreven de afgelopen maanden brieven met mensen die eerder in aanraking komen met vooroordelen en discriminatie. De terugschrijvers waren moslim, gehandicapt, Ghanees, lesbisch, Marokkaan, transseksueel of jood, maar bovenal en vooral gewoon mens. 


Ook waren er gastlessen van mensen die ‘anders zijn’. Paulien kwam in haar rolstoel en gaf een inkijk in haar wereld, Jan Willem – die spastisch is – ging in op de vooroordelen die daarover leven en Joan beantwoordde alle vragen over transseksualiteit. Tenslotte maakte elke klas een videoclip over respect onder leiding van een professionele regisseur (te zien op www.respectestafette.nl).


Van de briefwisselingen van de leerlingen is een boekje gemaakt. Daarin zijn fragmenten van de (handgeschreven) brieven te lezen. De wethouder onderwijs en jeugdbeleid van de gemeente Velsen, mevrouw Baerveldt, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Alle leerlingen krijgen op deze slotbijeenkomst ook het boekje: Respect Estafette 2009 – schrijf en schrap de voorooordelen. Op verzoek sturen we u een boekje toe.


Bureau Discriminatiezaken Kennemerland organiseert dit project in samenwerking met PRIMO nh. Voor meer  informatie over dit project en over Bureau Discriminatiezaken Kennemerland kunt u contact opnemen met Noëlle Beerepoot (voorlichter/trainer), 023 5315842, nb@bdkennemerland.nl

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Godsdienst
Regio’s
Tags
Download