Handicap, chronische ziekte

Gezocht mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte

Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is een onderzoek gestart naar ervaringen van mensen met een handicap of chronische ziekte op de arbeidsmarkt. Voor dit onderzoek zoeken we deelnemers om te interviewen.

Bij het Bureau Discriminatiezaken (BD) melden zich op zeer geringe schaal mensen met een handicap of chronische ziekte met een klacht over ongelijke behandeling. Het BD meent dat dit geen reële weergave is van de werkelijkheid. Er is weinig bekend over deze belangrijke ´doelgroep´. Het BD wil een beeld krijgen van ervaringen van mensen met een handicap of een chronisch ziekte op de arbeidsmarkt, zowel bij toetreding als op de werkvloer zelf. Dit kan gaan over positieve en negatieve ervaringen.


Op basis van de resultaten van het onderzoek kan het BD specifiek voorlichtingsmateriaal of trainingen ontwikkelen voor werkgevers in Kennemerland (inclusief gemeenten) toegespitst op bewustwording van selectiemechanismen of het creëren van positieve beeldvorming. Ook kunnen er speciale projecten worden ontwikkeld waarbij bewustwording ten aanzien van vooroordelen over mensen met een handicap of chronische ziekte centraal staat.


Gezocht
Voor dit onderzoek zullen we circa 25 mensen met een handicap of chronische ziekte interviewen die werken of aan het solliciteren zijn. De interviews zullen ongeveer een uur duren en kunnen bij u thuis plaatsvinden. We hebben al enkele aanmeldingen, maar we zoeken nog mensen die willen meewerken! Dus meld u aan, of misschien kent u in uw eigen omgeving mensen die hieraan mee zouden willen doen. Ook kunt u om meer informatie vragen omtrent dit onderzoek.


Telefoon 023 531 58 42 of mvh@bdkennemerland.nl.


Het onderzoek loopt tot mei/juni 2009. De resultaten zullen in rond september 2009 naar buiten worden gebracht.