Bureau Discriminatiezaken (BD) op Houtfestival

Op 21 juni vindt in de Haarlemmerhout in Haarlem het Houtfestival plaats.
Dit is een gezellig en kleurrijk multicultureel festival.

Het BD neemt deel aan het Millenniumplein, waar de millenniumdoelen centraal staan. In 2000 hebben 189 landen met elkaar afgesproken dat vóór 2015 belangrijke wereldproblemen zijn aangepakt. Bijvoorbeeld dat alle kinderen naar school kunnen, malaria en aids teruggedrongen zijn, de helft minder mensen van 1 dollar per dag hoeft te leven en meer mensen schoon drinkwater hebben. Dat worden de millenniumdoelen van de Verenigde Naties genoemd.


Het BD staat voor milleniumdoel 3: mannen en vrouwen gelijkwaardig. In 2015 moet gendergelijkheid en empowerment van vrouwen gerealiseerd zijn, onder meer door gelijke participatie van jongens en meisjes in het onderwijs.


Voor de tekst van de 2009 bijdrage van het BD klikt u op onderstaande link.


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download