Raad van 100 Haarlemmermeer

‘Willen, kunnen en mogen meedoen’, dat is het streven van de gemeente voor alle inwoners van Haarlemmermeer. Op 22 juni was er een bijeenkomst van de Raad van 100. Samen met vele (misschien wel 100) organisaties, was het Bureau Discriminatiezaken aanwezig.

Integratie, daar ging het om in stal Starro in Hoofddorp. Met uitzicht op de pas geboren veulens, brainstormden wij met andere organisaties over samenwerking.


Stap voor stap. Beginnend met een workshop over discriminatie om in de sfeer te komen. Langzaam gingen we over in draf toen de ideeën op tafel kwamen. Samenwerken met de jongerenwerker en de leerkracht om kinderen en jongeren te informeren en vooral na te laten denken over vooroordelen en discriminatie. Daarbij kunnen we de hulp vanuit de moskee goed gebruiken. Want bekend maakt bemind! Daarom ook worden cliënten van een psychiatrische instelling waarschijnlijk ingezet om voorlichting te geven over hun leven waarin zij zich weleens gediscrimineerd voelen. Ook een buurtbewoner die in zijn wijk meer tolerantie zou willen kweken, zou hulp kunnen krijgen van het Bureau Discriminatiezaken.


In galop werden contracten getekend om afspraken te bevestigen.
De veulens zullen inmiddels al wel stevig op hun benen staan en willen, kunnen en mogen meedoen met de oudere paarden. Wij hopen dat de samenwerking met de andere organisaties ook stevig op poten wordt gezet zodat steeds meer mensen willen, kunnen en mogen meedoen!


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download