Godsdienst

Expositie Respect Estafette geopend door wethouder Baerveldt

In 2008 vond vanuit het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland een zogenaamde Respect Estafette plaats.

Leerlingen van het Vellesan College in IJmuiden schreven brieven aan verschillende mensen over discriminatie, vooroordelen en respect. De terugschrijvers zijn onder anderen moslim, gehandicapt, lesbisch, maar bovenal gewoon mens.


 


Fragmenten uit deze briefwisseling, zijn te lezen in de tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek IJmuiden die vanaf 2 september tot het einde van de maand te bezichtigen is. Deze expositie is vandaag officieel geopend door de wethouder van Onderwijs en Jeugdbeleid van de gemeente Velsen: mevrouw Baerveldt. Hierbij zullen ook leerlingen van het Vellesan College aanwezig zijn.


 


Ook u bent van harte welkom om deze bijzondere expositie te komen bewonderen gedurende de maand september tijdens reguliere openingstijden van de Centrale Bibliotheek IJmuiden [zie link hieronder].


 


Wilt u meer inhoudelijke informatie over de Respect Estafette of de expositie of meer weten over de mogelijkheid deze expositie elders tentoon te stellen, neemt u dan contact op met Bureau Discriminatiezaken: 023 – 5315 842.


 


 


 


.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Godsdienst
Regio’s
โ€”
Tags
โ€”
Download
โ€”