Iedereen vrolijk na de Dag van de Dialoog

De Dag van de Dialoog die op 4 november plaatsvond in Kennemerland was een succes.
In de gemeentes Haarlem, Heemskerk, Zandvoort en Haarlemmermeer stonden 35 tafels waaraan 260 burgers aanschoven om met elkaar in gesprek te gaan, terwijl ze een maaltijd kregen voorgeschoteld.

Aan de tafels werd volgens de dialoogmethode gesproken; hierbij staat luisteren naar elkaar en uitgaan van de eigen ervaringen, dromen en daden centraal. Het thema dit jaar was “maak het verschil” en dat bleek af en toe een lastig onderwerp te zijn: mensen willen niet allemaal hetzelfde of gelijk zijn, maar ze zijn wel gelijkwaardig; als je een verschil wil maken voor een ander, moet je keuzes maken, want je kunt dat niet voor iedereen doen.


Veel van de gesprekken zijn heel open, ondanks dat de meeste tafelgenoten elkaar niet kennen. Ook dit jaar weer waren veel mensen vooral blij en positief na afloop en dat is op zichzelf al een goed resultaat. 
 
In Haarlemmermeer was het de eerste keer dat de Dag gehouden werd en men was daar erg enthousiast, zo bleek tijdens de slotbijeenkomst. Die vond plaats in het raadhuis waar de gemeente een toetjesbuffet aanbood; gespreksleiders en deelnemers vertelden enkele anekdotes en opvallende uitspraken. Ook werden goede voornemens gedeeld. 


De Dag van de Dialoog in vier gemeentes in Kennemerland maakt deel uit van de nationale week van de dialoog. In 45 gemeentes in Nederland staan van 2 tot 8 november 1250 tafels, met ruim 12.000 deelnemers. Doel is het bevorderen van sociale cohesie, begrip en respect voor een ander.
Bureau Discriminatiezaken Kennemerland staat volledig achter dit doel en coördineert daarom dit project in de regio. De organisaties die een tafel aanbieden, dragen medeverantwoordelijkheid zodat het draagvlak vergroot wordt.
   
 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download