Circus Boltofski voor onderbouw basisschool succes

Circus Boltofski was donderdag 21 januari met het Muziekatelier in Spaarndam op uitnodiging van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. De groepen 1 tot en met 4 waren in de ban van acrobaat Laszlo, waarzegster Petroesjka en circusdirecteur Boltofski. En meneer Soza? Die bleek niet zo slecht als iedereen dacht.

Afgelopen week was Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op de Adalbertusschool in Spaarndam voor een speciaal project. Alle klassen kregen een voorlichtingsles over vooroordelen, pesten, anders zijn en discriminatie. De voorstelling Circus Boltofski voor de onderbouw is onderdeel van dat project op de Adalbertus om dit onderwerp voor het voetlicht te brengen. Vrijdag 22 januari is er een voorstelling voor de bovenbouw.


Circus Boltofski is het ongelofelijke verhaal van een roemrucht circus. Ze reisen de hele wereld rond. Waar ze ook kwamen, de hele tent zat vol. Maar sinds een paar jaar gaat het slecht met het circus. Ze hebben nog maar een kleine circustent. De oude acrobaat Laszlo is gevallen en loopt krom. De mooie Petroesjka kan hypnotiseren. Vroeger was ze slangenvrouw. Ze is gebeten door een slang en blind geworden.


De circusdirecteur meneer Boltofski woont al zijn hele leven in het circus. Zijn been is afgebeten door een tijger. Hij doet een paardennummer met het enige paard dat is overgebleven: Tibaldinjo. Het paard is vrooeger eens zo geschrokken dat het alleen maar achteruit kan lopen.De voorstelling dreigde voor de kleine kijkers bijna te spannend te worden door de boze ‘Meester Soza’. Maar Soza bleek een grote man met een klein hartje. Alle klassen deden kunstjes en het circus was weer een daverend succes.


Na afloop van de voorstelling bespraken alle kinderen de voorstelling met een voorlichter van Bureau Discriminatiezaken en konden alle vragen beantwoord worden. Tijdens het buitenspelen zei een jongetje: “ik speel nú meneer Boltofski!” Het was spannend, leuk en gezellig tegelijk bij Circus Boltofski en de gastlessen op de Adalbertusschool in Spaarndam.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download