BD promoot discriminatie.nl op Panna KO

Zondag 21 maart was het weer de internationale dag tegen racisme. Sport Service Noord-Holland, organisator van het NK Panna KO, ging samen met Bureau Discriminatiezaken de strijd aan met racisme met de slogan: Play Panna KO racism!

Panna KO organiseerde in 2009 200 pannatoernooien in Nederland. De winnaars van deze toernooien, aangevuld met de beste straatvoetballers van Nederland ontmoeten elkaar op 21 maart in de Battle of the Kings. Gestreden werd om de titel Nederlands Kampioen Panna KO in 3 categoriën: Heren (15 plus), Jeugd (8 t/m 14 jaar) en Dames.


Plaats van handeling, de Beverwijkse Bazaar. Een grote schare straatvoetballers, toeschouwers en toevallige passanten maakten er samen een onvergetelijk spannende en sportieve dag van. Tussen de wedstrijden door werd de info-mercial van discriminatie.nl alsmede de radiospot vertoond/ten gehore gebracht. Bureau Discriminatiezaken heeft met veel van de enthousiaste straatvoetballers en toeschouwers gesproken over de bijzondere betekenis van de internationale dag tegen racisme en opgeroepen de boodschap van die ene dag de andere 364 dagen van het jaar ‘hoog te houden’.


Klik op onderstaande link voor een videoverslag van deze bijzondere dag.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download