Discriminatiepanorama op de Stripdagen Haarlem

Op zaterdag 5 en zondag 6 juni a.s. staat voor het stadhuis op de Grote Markt het discriminatiepanorama ‘Fien is …’. Met deze expositie levert het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland [BD] ook deze editie van de Stripdagen Haarlem een verrassende bijdrage.

De Haarlemse kunstenaar Marjolein van Haaften heeft op uitnodiging van het BD een levensgroot panorama gemaakt waarin het stripfiguurtje Fien zeven verschillende gemoedstoestanden vertoont die kunnen worden ervaren als gevolg van discriminatie en/of ongelijke behandeling.


 


Hoe voelt het om gediscrimineerd dan wel ongelijk behandeld te worden? De expositie ‘Fien is …’ geeft bezoekers de kans om kennis te maken met de vele emoties die hiermee gepaard kunnen gaan. ‘Fien is …’ plaatst de bezoeker centraal. Letterlijk, want men staat in het middelpunt van het levensgrote discriminatiepanorama.


 


Win een ‘Fien is …’-T-shirt!


 


Speciaal voor de Stripdagen zijn er ‘Fien is …’-T-shirts gedrukt in een beperkte oplage. Om kans te maken op een T-shirt, hoeft de bezoeker slechts de verschillende gemoedstoestanden aan de juiste ‘Fien is …’-tekening te koppelen. Uit de goede oplossingen wordt zaterdag en zondag ieder heel uur tussen 13.00 en 18.00 uur een winnaar geloot.


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Haarlem
Tags
Download