Bureau Discriminatiezaken op het Houtfestival

Ook dit jaar leverde Bureau Discriminatiezaken [BD] een bijdrage aan het Millenniumplein van het Houtfestival. Dit jaar staat voor het BD in het teken van de discriminatiegrond ‘chronische ziekte en/of handicap.

Met een divers programma dat gericht was op bewustwording door interactie, oftewel leren en vooroordelen slechten door te doen, werden de bezoekers deelgenoot gemaakt van hoe het is om te leven met een chronische ziekte en/of handicap.


Een op het eerste gezicht eenvoudig rolstoelparcours werd met veel enthousiasme betreden, maar bleek voor velen toch best pittig. Het manoeuvreren met een rolstoel door een zandbak, heuveltje op of slalommend was moeilijker dan het op het eerste gezicht werd gedacht. Onder begeleiding van drie vrijwilligers die in het dagelijks leven een rolstoel gebruiken, bracht iedereen het parcours tot een goed einde.


Ook kon de bezoeker zich verdiepen in het braillealfabet en het leren dansen op muziek samen met een gebarentolk. Dit ‘sign dancing’ was voor velen een eye-opener. Bijzonder om naar te kijken en leuk om mee te doen. Het schilderen zonder handen was bij de jongste bezoekers erg in trek.


Verder waren er allerhande tast- en zintuiglijke activiteiten te doen. Er is veel gelachen en plezier gemaakt. Samen werken aan het voorkomen en bestrijden van discriminatie en ongelijke behandeling is leuk en leerzaam! 


 


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download