Godsdienst

Sancta Maria 1e prijs voor videoclip over discriminatie

Tot hun eigen verrassing ontvingen de gymnastiasten van de tweede klas van het Sancta Maria in Haarlem de eerste prijs voor hun videoclip over discriminatie. Vrijdag 25 juni was de prijsuitreiking en tevens het slot van de Respect Estafette, georganiseerd door Bureau Discriminatiezaken in samenwerking met Primo NH.

Zo’n vijftig leerlingen schreven de afgelopen maanden brieven met mensen die eerder in aanraking komen met vooroordelen en discriminatie. De terugschrijvers waren moslim, gehandicapt, Ghanees, lesbisch, Marokkaan, transseksueel of jood, maar bovenal en vooral gewoon mens.


De Respect Estafette wil vooroordelen wegnemen en onderling respect bevorderen. Aan de Respect Estafette namen behalve het Sancta Maria in Haarlem ook middelbare scholen in Amsterdam, Purmerend en Alkmaar deel.
 
Naast brieven schrijven maakten de jongeren ook een videoclip met een professionele regisseur. Het filmpje van G2B was van de deelnemende scholen het beste filmpje en won de eerste prijs: 250 euro. Volgens de jury hadden de leerlingen heel duidelijk neergezet waar discriminatie over gaat: onderscheid maken op basis van een kenmerken die niet relevant zijn.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Godsdienst
Regio’s
Tags
Download