Tot 28 februari: nomineer voor Kenau Hasselaerprijs 2011

De Kenau Hasselaerprijs is in het leven geroepen omdat emancipatie , of dat nu is van vrouwen, homo’s, nieuwe Nederlanders, mensen met een handicap of sociale achterstand, steeds opnieuw moet worden bevochten. Iedere Haarlemmer kan een persoon, organisatie, bedrijf of instelling nomineren die hieraan een uitzondelijke bijdrage heeft geleverd.

Dit jaar wordt de Kenau Hasselaerprijs voor de vierde keer uitgereikt. Tot 28 februari kan iedere Haarlemmer personen of organisaties nomineren die wat hem of haar betreft deze prijs verdienen. Een jury zal uit deze nominaties de persoon of organisatie kiezen die de Kenau Hasselaerprijs 2011 krijgt uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,- en een beeldje van beeldend kunstenaar Graziella Curelli. De Kenau Hasselaarsprijs is een initiatief van de gemeenteraad Haarlem.


In Haarlem zijn op tal van terreinen individuen en organisaties actief om de inwoners te betrekken in het maatschappelijk, sociaal, cultureel, economisch en politieke leven. Met de Kenau Hasselaerprijs willen de initiatiefnemers hun steun en waardering hiervoor uitspreken. De Kenau Hasselaerprijs wordt dit jaar voor de vierde maal uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen omdat emancipatie, of dat nu is van vrouwen, homo’s, nieuwe Nederlanders, mensen met een handicap of een sociale achterstand, steeds opnieuw moet worden bevochten.


Een jury kiest de winnaar van de prijs uit de nominaties die u, als Haarlemmer, doet. Tot 28 februari kunt u bepalen wie volgens u deze prijs verdient. De Haarlemse persoon of organisatie die u nomineert is inspirerend, speels, integer, roldoorbrekend, heeft uitstraling, en vervult een voorbeeldfunctie, heeft zich op bijzondere wijze ingezet tegen achterstelling op basis van geslacht, godsdienst, seksuele geaardheid, handicap of sociale afkomst. Het begrip ‘emancipatie’ mag zo breed mogelijk worden opgevat. Zowel personen, instellingen, organisaties als bedrijven mogen worden genomineerd.


De jury bestaat uit voorzitter Jaap Lampe, directeur Philharmonie/ de Schouwburg, Raja Alouani, voorzitter Zohor de raadsleden Wouter Rutten- VVD en Merijn Snoek- CDA, en algemeendirecteur van de Post- Verkadegroep Saskia Post.


U kunt uw nominatie insturen, voor 28 februari 2011, via de flyers die op tal van plaatsen in Haarlem wordt verspreid, via de websites www.mondiaalcentrumhaarlem.nl en www.multicultureelhaarlem.nl of door een briefje te sturen naar:


MCH, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download