30 juni: docu’s over handicap, stigma en ijzersterke mensen

In het kader van de themamiddag Op gelijke voet presenteert Bureau Discriminatiezaken Kennemerland twee documentaires over handicap, vooroordelen en ijzersterke mensen: ‘The voice of 650 million times one’ en ‘Nothing About Us’. Regisseur / filmmaker Marijn Poels licht de docu’s deze middag persoonlijk toe.

Documentaire: The voice of 650 million times one
2011, 36 minuten
Mensen met een handicap hebben geen seks. Een hardnekkig vooroordeel met verstrekkende gevolgen in bijvoorbeeld Kenia of Vietnam. Want aidsvoorlichting aan blinden of doven werd niet gegeven. Dus gingen ze het zelf doen. En ze gingen nog veel meer zelf doen. Deze documentaire vertelt het bijzondere verhaal van de kracht van een viertal ijzersterke mensen met een beperking. The voice of 650 millioin times one is onlangs bekroond met de Canadese Dody Spittal Award.


Documentaire: Nothing About Us
2008, 59 minuten
In oktober 2008 reisden tien Nederlandse jongeren in rolstoel naar Ethiopië, de Hoorn van Afrika. Samen met Ethiopische jongeren in hetzelfde schuitje volgen zij weerbaarheidtrainingen en maken ze een voorstelling. Uiteindelijk tonen ze een wervelende show in een vol stadion aan een dolenthousiast publiek. De weg naar deze climax is voor de deelnemers – en ook voor de bezoekers van de film Nothing about us – ontroerend, soms hilarisch en leerzaam voor het leven.


Filmmaker / regisseur
Marijn Poels (1976) is een jong talent. De Nederlandse filmmaker, inmiddels woonachtig in Berlijn, besloot in 2006 fulltime films te gaan maken. Sindsdien reist hij van Amazone naar Himalaya, van sloppenwijk naar wereldstad en produceert, regisseert en monteert hij voor diverse opdrachtgevers documentaires. Voorwaarde is: maatschappelijke betrokkenheid. Marijn Poels won diverse prijzen met zijn documentaires.


Documentaires
-“Nothing about us”: 15.30 – 17.00
-“The voice of 650 million times” : 18.30 – 19.30

Datum: donderdag 30 juni 2011
Plaats:  De Luifel, Herenweg 96, Heemstede
Toegang: gratis

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download