Ervaringsexperiment op Houtfestival succes

Ervaren hoe het is om niet te kunnen zien of niet te kunnen lopen. Dat kon een beetje op het Haarlemmer Houtfestival van 2011 bij de stand van VCP, Versterking Cliënten Positie, en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

Vooral veel kinderen wilden ervaren hoe het was om niet of weinig te kunnen zien. Daarvoor waren er speciale brillen en blinddoeken en natuurlijk een loopstok. Ook volwassenen waagden zich aan het ervaringsexperiment. Al snel bleek hoe lastig het is je te oriënteren, zeker op een roemoerig festivalterrein als het Houtfestival.


Naast een ervaring als slechtziende konden festivalgangers ook een klein stukje van het terrein per rolstoel afleggen. Dat bleek vaak zwaarder dan gedacht in het rulle zand met overal elektriciteits- en geluidkabels waar de wielen achter bleven hangen. Al met al ook een leerzame ervaring.


Door in andermans schoenen te gaan staan, leer je elkaar beter begrijpen. En dat neemt veel vooroordelen weg. Een van de doelstellingen van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Dankzij de geweldige inzet en de faciliteiten van VCP konden we dit project op het Houtfestival 2011 uitvoeren.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download