Nieuwe zondebokken van PVV

De PVV heeft een website gelanceerd waar mensen klachten kunnen melden over Midden- en Oost-Europeanen. Het kan gaan om klachten over overlast, vervuiling en verdringing op de arbeidsmarkt. De PVV zegt de klachten door te zullen sturen naar het ministerie van Sociale Zaken.

De Poolse ambassade is niet blij met dit initiatief. De ambassade zegt dat de site discriminatie bevordert. Er kan namelijk alleen worden geklaagd over mensen uit Midden- en Oost-Europa. De ambassade heeft publiekelijk aangekondigd een klacht over de site in te zullen dienen. Inmiddels is dit ook gebeurd en de ambassade is niet de enige. Sinds de website in het nieuws kwam hebben antidiscriminatiebureaus in het hele land al tientallen klachten ontvangen over deze website.


Bureau Discriminatiezaken Kennemerland kreeg tot op heden twee klachten hierover binnen. U kunt ook heel eenvoudig uw ongenoegen kenbaar maken over het nieuwe meldpunt van de PVV en dit bij ons melden, via de website of anders telefonisch 023 5315442.


Op dit moment is er landelijk overleg tussen de antidiscriminatiebureaus over een gezamenlijke stellingname en/of aanpak. Binnenkort zullen wij op deze website hierover berichten.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download