Godsdienst

Haarlemse première docu I AM GAY AND MUSLIM

Donderdagavond 29 maart is de Haarlemse première van de documentaire ‘I AM GAY AND MUSLIM’ in het Mondiaal Centrum Haarlem. De in Haarlem opgegroeide Chris Belloni volgt daarin de zoektocht van vijf jonge mannen in Marokko naar hun religieuze en seksuele identiteit. Documentairemaker Belloni is aanwezig, PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch (ovb) is deze avond gespreksleider.

Haarlem Roze Stad, het Mondiaal Centrum Haarlem en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland organiseren deze avond en nodigen u uit voor deze Cinema Globaal in het Mondiaal Centrum Haarlem.


Achtergrond
Geprikkeld door de politieke actualiteit waarin homoseksualiteit en moslims onverenigbaar lijken, vertrok Belloni in 2011 naar Marokko. De geportretteerde homoseksuele mannen delen persoonlijke ervaringen over het dubbelleven waartoe zij zich veroordeeld voelen, hoewel sommigen inmiddels openlijk uitkomen voor hun geaardheid. . De documentaire biedt jonge, homoseksuele moslims een podium en belicht de vele dilemma’s waar zij mee worstelen in hun zoektocht naar identiteit en acceptatie door de maatschappij. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.


Na afloop van de film is er een gesprek onder leiding van Ahmed Marcouch (ovb) met filmmaker Chris Belloni, Ersin Ilbay van het Turkse Homoloket, Sibel Özoðul, Haarlems SP-raadslid en Raja Allouani, maatschappelijk jongerenwerker  en de zaal. Ook zal ingegaan worden op de vraag hoe je het onderwerp in de Haarlemse gemeenschap zou kunnen bespreken. De avond is een eerste in een reeks bijeenkomsten over de spanning tussen religie, culturele achtergrond en seksuele identiteit in het kader van Haarlem Roze Stad 2012.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Godsdienst
Regio’s
Tags
Download