Tekeningen Bureau Discriminatiezaken op Haarlemse Stripdagen

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni a.s. zijn tijdens de Stripdagen tekeningen te zien met ´een roze tint´ in het Noord-Hollands Archief. Er hangen striptekeningen van o.a. Jan Kruis, Gerrie Hondius en Alex van Koten.

Ook Marjolein van Haaften, (amateur)kunstenaar en medewerker van Bureau Discriminatiezaken levert een verrassende bijdrage aan de expositie met tekeningen van het stripfiguurtje Fien. Hoe voelt het om gediscrimineerd dan wel ongelijk behandeld te worden? De ‘Fien´ tekeningen geven bezoekers de kans om kennis te maken met de vele emoties die hiermee gepaard kunnen gaan.


Kom zelf een button maken! Tijdens de expositie kunnen kinderen een eigen button maken van een stripfiguur naar keuze (kosten 1 euro).


Op zaterdag 2 juni om 14.00 u zullen alle striptekenaars in het Noord-Hollands Archief aanwezig zijn en handtekeningen uitdelen en/of strips signeren.


Alle striptekeningen blijven tot 10 augustus in het Noord Hollands Archief hangen en zijn voor scholen te bezoeken, eventueel in combinatie met een voorlichting over anders zijn, pesten, seksuele diversiteit en vooroordelen.


Adres Noord-Hollands Archief: Jansstraat 40, Haarlem


Openingstijden: zaterdag 9.00-17.00 u, zondag 11.00-17.00 u


Meer informatie bij Marjolein van Haaften 023 531 5842


Zie ook www.haarlemrozestad.nl en http://www.stichtingbeeldverhaal.nl/808/persinformatie-stripdagen-haarlem.htm


 


 


 


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download