Noord-Hollands Archief kleurt roze

Een van de leerlingen uit groep 8 van de Bavoschool uit Haarlem-Noord bekijkt de strip over biseksualiteit aandachtig. ‘Hoe kan dat nou?’ vraagt hij zich af. ‘Je moet toch kiezen?’

‘Word jij weleens verliefd?’ wordt hem gevraagd. Ja, hij was een keer verliefd. Nee, dat had hij niet gepland. Het gebeurde gewoon. Inderdaad, je kiest er niet voor om verliefd te worden. het overkomt je. En bij sommige mensen gebeurt dat bij jongens, en soms bij meisjes.


In samenwerking met Bureau Discriminatiezaken organiseerden vrijwilligers van Haarlem Roze stad op 25 juni een les met als thema ‘Vier de verschillen.’ In de aanloop naar Roze zaterdag op 7 juli, worden allerlei activiteiten verzorgd waaronder een expositie met striptekeningen in het Noord Hollands Archief. Jan Kruis, Alex van Kooten, Floor de Goede en Gerrie Hondius zijn enkele van het tiental striptekenaars dat zich hieraan verbond.


Meer informatie:
Stripexpositie ‘Ik ook van jou.’ Noord Hollands archief t/m 10 augustus, www.noord-hollandsarchief.nl
Roze zaterdag op 7 juli in het centrum van Haarlem, www.haarlemrozestad.nl


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download