Roze Zaterdag

Dit jaar was Roze Zaterdag in Haarlem, op 7 juli. Al een paar dagen vantevoren hing boven verschillende straten roze was buiten en waren lantaarnpalen en palen met verkeersborden ingepakt met roze breisels. Maanden waren heel veel mensen aan het breien geweest om het Haarlemse straatbeeld zo roze mogelijk te maken.

Zowel de grote kerk als het stadhuis op de Grote Markt hadden de regenboogvlag in top. Gelukkig was het ook nog mooi weer!


Roze Zaterdag was een leuke, warme en gezellige dag die in een goede en ontspannen sfeer verliep.
Bureau Discriminatiezaken stond met een kraam, net als het COC Kennemerland, tantra voor mannen en vele politieke partijen. Vanuit de kraam gaven we informatie, verkochten posters, wierven deelnemers voor het Pink Panel (digitale onderzoekspanel van LHBT´s) en riepen mensen op om melding van discriminatie te doen. Daarnaast kon iedereen meedoen aan een prijsvraag: “herken de hetero”.
Op een poster staan 12 foto’s van heel verschillende mannen en vrouwen van wie er één  hetero is. Maar wie? Door het invullen van een strookje met het idee wie dat dan is, kon iedereen meedingen naar het winnen van een theaterbon. Veel mensen schoten in de lach bij de vraag ‘wie is de hetero’. Een aantal zei niet mee te willen doen, omdat je het toch niet kon zien. Daar ging het ook om: je kunt aan iemands gezicht niet zien of hij of zij hetero of homo of lesbisch of bi is.
Toch hebben 57 mensen het strookje ingevuld. Slechts drie hadden het juiste antwoord. Onder hen hebben we een theaterbon verloot en die is naar die persoon opgestuurd. Het goede antwoord vermelden we hier niet, want we willen de prijsvraag ook in de toekomst nog een keer uitschrijven…

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download