(Homo)seksuele gerichtheid

14 oktober 2012: diversiteit en regenbooggezinnen

Zondagmiddag 14 oktober is de IJmondse versie van de landelijke coming out dag. Doel is de acceptatie van homo- en biseksualiteit te vergroten. Centraal staan dit jaar regenbooggezinnen: gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht.

Van 15:00 tot 18:00 uur is er van alles te doen in de Centrale Bibliotheek Velsen, tegenover het gemeentehuis in IJmuiden. Met een advocaat en een notaris over de juridische aspecten en hoe regenbooggezinnen in het familierecht passen. Daarnaast  informatie van de stichting Meer dan gewenst, Sara Coster die voorleest uit haar boek De wens & de vaders en een swingend optreden van een koor.

Kindertheatervoorstelling
Ook voor kinderen is er een reuze interessant programma. Om 15:30 uur start de kindertheatervoorstelling Het feestbeest (4+) die eindigt met heerlijke taart voor iedereen. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag om een mini-voorstelling te maken met het prachtige verhaal uit het prentenboek Koning & Koning. En er kan de hele middag gelezen en geknutseld worden door alle leeftijden.


In de bibliotheek hangt de stripexpositie Ik ook van jou!, met strips en tekeningen van verschillende striptekenaars, waaronder Jan Kruis. Deze stripexpo is samengesteld door Haarlem Roze Stad. Dus komt allen op deze regenboog dag, iedereen is welkom ongeacht je seksuele voorkeur.


Programma
– Voordracht met Romeo en Julius
– Welkomstwoord burgemeester Weerwind van Velsen
– Stichting Meer dan gewenst over de praktijk van divers samengestelde gezinnen
– De juridische aspecten van een regenbooggezin met een advocaat en een notaris
– De wens, de zoektocht en co-ouderschap, Sara Coster en haar boek De wens & de vaders
– De kinderen op de planken met hun zelfgemaakte voorstelling van Koning & Koning
– Optreden koor


Programma kinderen
15:20 Kindertheatervoorstelling Het Feestbeest (4+), daarna: taartjes!
16:30 Voorlezen en samen een mini theatervoorstelling maken met Koning & Koning
17:20 Kinderen op de planken met Koning & Koning
 Verder kan je de hele middag knutselen en lezen

Thema    Regenbooggezinnen
Datum   zondag 14 oktober
Tijd   15.00 – 18.00 uur
Plaats   Bibliotheek Velsen
Adres   Dudokplein 16, IJmuiden
Aanmelden  Niet nodig, iedereen welkom!