Kinderen van leesclub Meetingz! schrijven zelf boek

“Trots zijn op wie je bent…” is een verhaal geschreven voor en door kinderen uit de Haarlemse Boerhaavewijk van de Leesclub Meetingz! Op 21 maart, Dag tegen Racisme, is de start geweest voor dit project. Donderdag 11 oktober boden de auteurs in de dop hun boek aan aan prinses Maxima.

In de Leesclub van Meetingz! lezen basisschoolleerlingen met veel plezier, ook al hebben ze op school een achterstand. De kinderen gaan wekelijks naar de Leesclub en na drie maanden ontvangen zij een certificaat. Vaak willen de kinderen daarna nog steeds betrokken blijven bij Meetingz!.


Zo ontstond het idee om als vervolg op de Leesclub verhalen te schrijven. Het boek Trots zijn op wie je bent, is een eerste product van de Verhalenmakerij. Een boek over pesten, er anders uitzien en trots zijn op wie je bent. De kinderen hebben samen het verhaal gemaakt, dat is opgeschreven door vrijwilligers van Meetingz!. We zijn er heel trots op dat Abdelkader Benali voor ons het voorwoord schreef.

De kinderen maakten het verhaal in februari in het kader van de dag tegen het Racisme op 21 maart 2012. Een aantal kinderen van de Leesclub van Meetingz! biedt 11 oktober hun boekje “Trots zijn op wie je bent” aan aan prinses Maxima. Dat gebeurt op Villa Eikenhorst, bij de prinses thuis.


In de Boerhaavewijk wonen veel mensen die een andere moedertaal hebben dan Nederlands. Daarom staat de Nederlandse taal centraal bij de activiteiten van Meetingz! Er is een Leesclub voor kinderen opgezet en er worden – met hulp van vrijwilligers – taallessen gegeven aan volwassenen. Ook zijn er activiteiten om de buurtbewoners meer met elkaar in contact te brengen.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download