Stripexpositie over diversiteit in de liefde

IJmuiden – In de Centrale Bibliotheek IJmuiden, aan het Dudokplein, hangt in oktober en november een bijzondere stripexpositie over de liefde. Met strips van tekenaars als Jan Kruis, Gerrie Hondius en Eric J. Coolen over homo- en heteroseksuele verliefdheid en liefde.

De expositie Lang leve de liefde is niet alleen divers in zijn liefde maar ook divers in zijn vorm, vormgeving en kleur. Haarlem Roze Stad heeft de expositie samengesteld, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is de initiatiefnemer om deze in de Centrale Bibliotheek IJmuiden te exposeren. Doel is de acceptatie van homo- en biseksualiteit te vergroten. Zondagmiddag 14 oktober is – ook in de bibliotheek in IJmuiden – de IJmondse versie van de landelijke coming out dag. Centraal staan dit jaar regenbooggezinnen: gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht.

De stripexpositie bevat tekeningen en (foto)strips die zijn gepubliceerd op websites, in stripalbums en tijdschriften. De striptekenaars zijn: Alex van Koten, Floor de Goede, Gerrie Hondius, Jan Kruis, Margreet de Heer, Sander Out, Marjolein van Haaften en Ype Driessen. Met uitzondering van Kruis komen alle striptekenaars uit Noord-Holland.

Jan, Jan en de kinderen
De nieuwe strip van Jan Kruis, Kwynk, gaat over een regenbooggezin. In het geval van hoofdpersoon Kwynk gaat het om een gezin met twee vaders: Jan, Jan en hun kinderen. Ook van Kwynk zijn een aantal strips te zien op de expositie. Tijdens de openbare bijeenkomst over regenbooggezinnen op zondagmiddag 14 oktober 2012 zijn stripboeken van Kwynk te koop.


Stripexpositie Ik ook van jou, Centrale Bibliotheek 3 oktober t/m 20 november

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download