Provinciale conferentie over homobeleid

JONGEREN EN SEKSUELE DIVERSITEIT

Op woensdag 21 november 2012 vindt in het stadhuis van Haarlem de 4e provinciale conferentie homo-beleid ‘Jongeren en seksuele diversiteit’ plaats. De conferentie is bedoeld voor politici, ambtenaren, docenten, besturen van sportverenigingen en van migrantenorganisaties, bureaus discriminatiezaken en belangenverenigingen van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender Noord-Hollanders. Er worden rond de 70 deelnemers verwacht.

Dagvoorzitter is mevrouw Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland. Jack van der Hoek spreekt als wethouder van roze stad Haarlem de deelnemers toe, en in vier workshops wordt besproken wat ieder doen kan om ervoor te zorgen dat jongeren uit de kast kunnen komen (en blijven) – als ze dat willen natuurlijk.


Aan het begin van de middag geven drie deskundige jongeren hun mening hierover:
• Susanne te Braak (COC Nederland)
• Döne Fil (Turkse boot Gay Pride)
• Mart Roumen (gay voetballer)


In de workshops gemeentebeleid, sport, migranten en onderwijs wordt besproken welke actiepunten de deelnemers zien binnen hun werk voor de eigen gemeente, school, sportclub of migrantenorganisatie.


Aan het eind van de middag ondertekenen enkele sportverenigingen de sportverklaring Gelijke Behandeling, die eerder door wethouder Van der Hoek aan de verenigingen is toegestuurd. Ook wordt door atleet Rens Dekkers aan de wethouder en raadsleden van Alkmaar, Haarlem, Heemskerk, Haarlemmermeer, Beemster, Velsen en Zaanstad de brochure ‘Naar een homovriendelijk sportklimaat in de gemeente’ overhandigd. Deze is gemaakt door Movisie en de Alliantie Gelijk Spelen.


De conferentie is georganiseerd door de initiatiefgroep homo/LHBT (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders)-beleid Noord-Holland en vier in Haarlem gevestigde organisaties: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland, Gay-Haarlem.nl en Haarlem Roze Stad.


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download