Belangrijke dagen

Vrijdag 14 december: paarse vrijdag op middelbare scholen

Paarse Vrijdag is in 2010 uit de Verenigde Staten komen overwaaien. Leerlingen door heel het land droegen iets paars om stil te staan bij de reeks zelfmoorden onder homojongeren die toen in het nieuws was. In Nederland is suïcide onder homojongeren ook een probleem. Bureau Discriminatiezaken roept scholen in Kennemerland op mee te doen met Paarse vrijdag.

De helft van alle homojongeren heeft wel eens aan zelfmoord gedacht en negen procent van de homo/bi-jongens en zestien procent van de lesbo/bi-meiden heeft wel eens een zelfmoordpoging ondernomen. Dat is drie a vier keer vaker dan bij heterojongeren, zo blijkt uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau uit 2010: Steeds gewoner, nooit gewoon.


Hetero, homo of bi, iedereen zou iets paar moeten dragen op vrijdag 14 december 2013. Per email heeft Bureau Discriminatiezaken diverse scholen in Kennemerland benaderd met het verzoek zich aan te sluiten bij Paarse Vrijdag en doorverwezen naar de COC-website. Dus zet je leerlingen aan het werk en laat ze Paarse vrijdag organiseren. Paarse sokken is al een mooi begin en het kost geen extra tijd.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Regio’s
Tags
Download