Veel vraag naar expositie Fien

De expositie Fien is…. hangt in de maanden januari en februari in de ontvangstruimte van het kantoor van welzijnsorganisatie MeerWaarde in Hoofddorp en in bibliotheek Oost in Haarlem. Vanwege de grote vraag hebben we een tweede serie tekeningen in gebruik genomen.

De exposities bij Meerwaarde en in de bibliotheek zijn een direct gevolg van de Beursvloer contacten. De Beursvloer in Haarlem en de Haarlemmermeer (en de IJmond) is een jaarlijks netwerkevenement voor bedrijven en maatschappelijke organisaties, waar de meest uiteenlopende matches worden gemaakt. Het zijn meestal de stichtingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties die een vraag hebben en de bedrijven die iets aanbieden. Ook is er contact tussen de stichtingen onderling. MeerWaarde en de bibliotheek stellen de ruimte beschikbaar, die Bureau Discriminatie nodig heeft voor de reizende expositie met het onderwerp discriminatie. Bij Meerwaarde zal de expositie gekoppeld worden aan een voorlichting op een vlakbij gelegen basisschool. De kinderen komen dan als onderdeel van de voorlichting naar de tekeningen kijken. Vervolgens gaan zij aan de slag met de Vooroordelenkoffer, een interactieve manier om kinderen te laten nadenken over wat gewoon is en wat raar.

Aandacht voor ongelijke behandeling
Met Fien is…vraagt Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op een positieve, luchtige manier aandacht voor discriminatie, een onderwerp dat soms moeilijk bespreekbaar is. BD werkt aan het stimuleren van een tolerante samenleving en het tegengaan van ongelijke behandeling. De expositie bestaat uit zeven tekeningen waarop figuurtje Fien te zien is. Elke tekening beeldt een gemoedstoestand uit die ervaren kan worden als gevolg van discriminatie en/of ongelijke behandeling. Gaat u ook even kijken of u ze allemaal kunt benoemen?

Als u nog een ruimte beschikbaar heeft waar redelijk veel mensen komen, dan houden wij ons aanbevolen.

Meer informatie bij Marjolein van Haaften 023 5315842

 

 

 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download