Voorlichting bij Chinese vrouwen

Het Bureau Discriminatiezaken (BD) wil zoveel mogelijk organisaties bezoeken om te vertellen over vooroordelen en discriminatie, over wat het BD doet en over het belang van het melden van ongelijke behandeling.
Omdat de focus ook in het schooljaar 2012-2013 ligt op de discriminatiegrond ras en afkomst besteden we extra aandacht aan migrantenorganisaties.

Op een hele koude zaterdagmiddag (19 januari) komen twee medewerkers van het BD naar een speciaal georganiseerde middag voor Chinese vrouwen over discriminatie in Haarlem. De Chinese vrouwen komen uit Haarlem, Haarlemmermeer, IJmond en Amsterdam.


Het programma duurt circa 2 uur en bestaat uit filmpjes, discussie over wat gewoon is en wat raar. Medewerkers van het BD vertellen het een  ander over discriminatie; wat het is, waar het vooral voorkomt, wat men kan doen in bepaalde situaties en dat zij altijd bereikbaar zijn voor informatie en advies.


De vrouwen vertelden dat zij regelmatig last hebben van opmerkingen als: hé loempia! sambal bij! Ze vinden dit vervelend maar ze negeren het vooral.


De bijeenkomst is informatief en zinvol voor alle aanwezigen; we leren elkaar een beetje kennen, zij weten nu wat wij voor hen kunnen betekenen en wij weten beter wat er zoal speelt.


Meer informatie over voorlichtingsbijeenkomsten bij migrantenorganisaties: Marjolein van Haaften 023 5315842


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download