Belangrijke dagen

8 maart: internationale vrouwendag 2013, BDK toont docu in Heemskerk

Op 8 maart vieren we weer Internationale Vrouwendag: een dag waarop we aandacht besteden aan rechten voor vrouwen over de hele wereld. Dit jaar viert VluchtelingenWerk deze belangrijke dag – wederom – in Chateau NH Marquette in Heemskerk. Bureau Discriminatiezaken is erbij.

De opzet is eenvoudig: vrouwen uit Heemskerk een mooie middag bezorgen in een mooie omgeving. Zonder mannen dit jaar. Natuurlijk komen er veel vrouwen die hier als vluchteling zijn gekomen. Chateau Marquette, gelegen op een 13e-eeuws landgoed, is daarvoor de perfecte setting.
 
Henk Postma, manager van het Chateau, leent graag zijn locatie voor Vrouwendag: “Sowieso sponsort onze Chateaugroep veel goede doelen. Een vanzelfsprekend stukje verantwoordelijkheid, dat ook wij pakken.” Marquette sponsort dan ook de locatie en het – geheel vrouwelijke – personeel.
 
Bureau Discriminatiezaken zal de film ‘By choice or chance’ vertonen van Marijn Poels over de positie van ongehuwde vrouwen in Vietnam.


Alle vrouwen van Heemskerk (en daarbuiten!) zijn welkom van 16.00 tot 21.00 uur. Het programma is net als vorig jaar gevarieerd en bevat o.a. zangkoor Kuzola, muziek, eten en ontmoeting. Kaarten á € 5,- zijn vooraf te bestellen via VluchtelingenWerk in de Elbestraat 16 in Heemskerk.


Meer informatie: Frederique Janss of Noëlle Beerepoot 023 5315842