Belangrijke dagen

21 maart 2013: workshop Brown Eyes/Blue Eyes

21 Maart is de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. In deze workshop, gebaseerd op het roemruchte experiment van Jane Elliott, laat Seydâ Buurman-Kutsal u aan den lijve ondervinden hoe het is om buitengesloten te worden en krijgt u handvatten iets tegen discriminatie te doen.

Het concept Brown Eyes/Blue Eyes is ontwikkeld door Jane Elliott. Zij liet na de moord op Martin Luther King in 1968 haar klas ervaren wat discriminatie is. Dit deed zij door een dag kinderen met bruine ogen te benadelen, terwijl ze kinderen met blauwe ogen juist het gevoel gaf superieur te zijn. De volgende dag draaide ze de rollen om. Het experiment had enorme impact op de kinderen. Zowel in hun gedrag als in hun prestaties.


Seydâ Buurman-Kutsal geeft al vele jaren Brown Eyes/Blue Eyes workshops en is opgeleid door de grondlegger van dit concept, Jane Elliot. Ze werkt als docent aan de Fontys Hogeschool Pedagogiek en geeft trainingen en coaching op het gebied van diversiteit, anti-racisme projecten en supervisie.


Hieronder volgt nog kort alle informatie over de filmworkshop:


Programma                                                                                                         
13.00  – 13.15    Inloop / ontvangst
13.15  – 13.45    Start workshop
13.45  – 14.30    Film Brown Eyes/Blue Eyes
14.30  – 15.45    Hoe kunnen we uitsluiting voorkomen?
15.45  – 16.00    Afsluiting Frederique Janss, directeur Bureau Discriminatiezaken Kennemerland


Wanneer:           Donderdag 21 maart 2013, 13.00 – 16.00 uur
Waar:                De Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX, Haarlem
Aanmelding:       via http://questionpro.com/t/CO7L9ZJxkFr 
Toegang:            € 10,- per persoon (incl koffie / thee)
Meer info:           per email aan nb@bdkennemerland.nl of telefonisch 023 5315842