Blauw- of bruinogige, terugblik op Jane Elliot’s workshop

Donderdag 21 maart 2013 organiseerde Bureau Discriminatiezaken Kennemerland de filmworkshop Brown Eyes / Blue Eyes. Het was een bijzondere en soms ongemakkelijke middag. Hier een korte terugblik in de vorm van een wordcloud.

In deze workshop, gebaseerd op het roemruchte experiment van Jane Elliott, liet Seydâ Buurman-Kutsal de deelnemers aan den lijve ondervinden hoe het is om buitengesloten te worden. Dat was niet altijd even prettig. Ook niet voor de organisator van deze middag.


Aan het einde van de filmworkshop vroegen we de aanwezigen wat ze gaan doen met de kennis en ervaring die ze die middag hadden opgedaan. Dit resulteerde in een veelvoud aan acties die zich grafisch laat presenteren in de bovenstaande wordcloud (het woord dat het meest is gebruikt is het vetst en het grootst). Deze wolk is een soort samenvatting van deze bijzondere middag.


Klik op het plaatje om de wordcloud groter te zien en te lezen.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download