Koning & Koning: verteltheater voor kleuters en peuters

Hoe vaak lezen kinderen niet over de prinses die wacht op de prins op het witte paard? Legio boeken en sprookjes zijn er mee volgeschreven. Maar soms gaat het anders. Zo ook in het prentenboek Koning & Koning dat Bureau Discriminatiezaken Kennemerland bewerkte tot een verteltheater (kamishibai) waarna de kleuters het verhaal zelf kunnen naspelen. Een geweldige les voor groep één en twee over de liefde.

In het prentenboek Koning & Koning wil de koningin met pensioen. Met de abdicatie voor de deur een reuze actueel onderwerp. Haar zoon is echter nog niet getrouwd. “Op jouw leeftijd was ik al twee keer getrouwd”, snauwt de koningin. Maar de prins heeft een probleem: hij is nog nooit verliefd geworden op een prinses. Tot prinses Madelief en haar broer prins Heerlijk op bezoek komen. Eind goed, al goed. De prins en prins Heerlijk zijn op slag verliefd. Ze trouwen, gaan door het leven als Koning & Koning en leven nog lang en gelukkig. Na de gastles van 45 minuten laten we de verteltafel achter zodat de kinderen er de rest van de week zelf mee aan de slag kunnen.

 

Deze week is de kleuterles met het verteltheater uitgevoerd bij de jongste groepen van de Spaarneschool in Spaarndam. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland bewerkte het prentenboek tot grote vertelplaten om op een speelse manier seksuele diversiteit en verliefdheid te bespreken. Interesse in een gastles of ruimte voor het verteltheater op een bijeenkomst / evenement in Kennemerland? Neem contact met ons op: nb@bdkennemerland.nl of 023 5315842.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download