Nieuw factsheet: discriminatieklachten op grond van (homo)seksuele gerichtheid

Uit het nieuwe factsheet van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BD) blijkt dat het aantal discriminatieklachten op grond van (homo)seksuele gerichtheid in Kennemerland in 2012 bijna is verdrievoudigd.

Het BD registreerde 28 klachten in 2012 tegenover 10 in het voorgaande jaar. De toename is opvallend te noemen, zeker als we kijken naar de afgelopen tien jaar.


De oorzaken van de toename van het aantal meldingen in 2012 zijn niet precies bekend, maar het kan te maken hebben met media aandacht voor homo-stellen die door hun buren zijn weggepest in Utrecht en Den Haag. In september 2011 opende de Gay krant een meldpunt voor homovijandigheid, ook dit heeft in de periode erna veel publiciteit gegenereerd. Ook de politie reageert alerter als het gaat om ‘homo-vijandigheid’.


Aan de hand van deze cijfers kunnen we niet zeggen dat er meer discriminatie is in Kennemerland. Wel lijkt er sprake te zijn van toegenomen meldingsbereidheid van LHBT’s.


Het factsheet is hieronder te downloaden. Meer informatie bij Marjolein van Haaften, 023 5315842


 
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download