Discriminatie van zwangere vrouwen op de werkvloer

Het College voor de Rechten van de Mens initieert de peiling: ‘Zwanger en Werk: geregeld of gedoe’.

Het College biedt vrouwen een uitlaatklep voor problemen met de werkgever rond zwangerschap. Daarnaast kunnen vrouwen toetsen of zij een discriminatie-ervaring hebben en geeft het College voorlichting over dit onderwerp.


Uit onderzoek naar discriminatie van zwangere vrouwen van het College bleek dat ruim 45% van de werkende vrouwen negatieve ervaringen hebben met zwangerschap in relatie tot werk.


Het College belicht, bewaakt en beschermt mensenrechten, bevordert de naleving van mensenrechten (inclusief gelijke behandeling) in praktijk, beleid en wetgeving, en vergroot het bewustzijn van mensenrechten in Nederland. Voorheen bekend onder de naam Commissie Gelijke Behandeling.


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download