Joep: nieuw lesmateriaal voor kleuters

Voorlichting over discriminatie en kleuters? Gaat dat wel samen? Wel als je de juiste toon en materialen gebruikt, zegt onze voorlichter.

Het gaat hier specifiek over seksuele diversiteit en hoe je de norm van heteroseksualteit kunt doorbreken. Ieder kind krijgt sprookjes of verhaaltjes te horen over prinsen en prinsessen en jongens en meisjes die verliefd worden. Misschien is het goed om ook eens een verhaaltje te horen over twee jongetjes of twee meisjes die verliefd op elkaar worden.


En zo is het verteltheater Joep ontstaan, voor kleuters. Joep stottert en niemand neemt de rust om te wachten tot hij is uitgepraat. Behalve Dirk. En die hoort dan ook als eerste dat Joep verliefd is. Op Dirk.


‘Zijn dat twee jongens?’ vroeg een meisje van 6 in de klas. ‘Het zijn twee jongetjesschapen die verliefd zijn’, aldus de voorlichter van het Bureau Discriminatiezaken. Het lesmateriaal gemaakt in samenwerking met VWO-leerlingen van ECL in het kader van hun maatschappelijke stage.


Voor jonge kinderen hebben we ook verteltheater Koning & Koning met een soortgelijke strekking.


Meer informatie Noëlle Beerepoot, 023 5315842 of nb@bdkennemerland.nl


 


 

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download