Documentaire “WhatEver will be” op 11 oktober

Op 11 oktober gaat de documentaire “WhatEver will be” in Haarlemse première. Direct na het Nederlandse Film Festival komt de documentaire die twee mannen volgt die zich vrouw voelen, met regisseur Esther Prade naar Haarlem.

Van 15.00 tot 18.00 uur vindt in sociëteit Vereeniging een bijeenkomst plaats die in het teken staat van transgenders en “WhatEver will be” is leidraad.

Enkele jaren geleden is 11 oktober door toenmalig minister Plasterk van Emancipatiezaken uitgeroepen tot nationale ‘coming out’ dag. Doel is het vergroten van acceptatie van homoseksualiteit. In Haarlem werken verschillende organisaties samen met de gemeente aan projecten om het begrip en daarmee de verdraagzaamheid jegens lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te vergroten.


Bureau Discriminatiezaken, COC Kennemerland, Gay-Haarlem.nl en voorheen Haarlem Roze Stad grijpen de nationale ‘coming out’ dag aan om specifiek aandacht te vragen voor transgenders en de complexe problematiek waarmee mannen en vrouwen worstelen die zich vrouw voelen maar man zijn en andersom.


 


De intentie van de regisseur is niet alleen om die problematiek in beeld te brengen, maar ook om het gesprek aan te gaan met mensen die weinig weten over transgenders en hen te informeren.


Tijdens de bijeenkomst zijn er ook mensen die hun persoonlijke verhaal vertellen en die vragen kunnen beantwoorden.


Ziggy Klazes leidt het gesprek bij sociëteit Vereeniging aan de Zijlweg 1 in Haarlem. Iedereen is welkom bij de gratis toegankelijke bijeenkomst.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download