(Homo)seksuele gerichtheid

Bureau Discriminatiezaken doet mee aan Roze Kunstlijn

De Roze Kunstlijn is een creatief en spetterend evenement voor kunstenaars en artiesten. Ontstaan uit een initiatief van Haarlem Roze Stad 2012 als onderdeel van de Kunstlijn Haarlem. Het publiek werd getrakteerd op een combinatie van theater, dans, muziek, schilderijen, foto’s, keramiek en nog veel meer van professionele kunstenaars en artiesten. Mede door de vele positieve reacties is er besloten om ook in 2013 een Roze Kunstlijn te organiseren.

Dit jaar is de Roze Kunstlijn te vinden in Haarlem en Zandvoort.


In Haarlem exposeert Bureau Discriminatiezaken Kennemerland met een groot aantal Roze Strips van o.a. Floor de Goede, Margreet de Heer en Sander Out. Ook hangt het figuurtje Fien, ditmaal op A0 formaat, in het trapportaal. Dit alles maar nog veel meer moois is te zien in gebouw De Greiner in de Voorhelmstraat in Haarlem.


In het Zandvoorts Museum exposeren kunstenaars met verschillende achtergronden en geaardheden, exposeren hun mooiste werk. Bureau Discriminatiezaken heeft ervoor gezorgd dat A Series of Questions, een internationaal fotoproject van L. Weingarten in Zandvoort wordt getoond. Dit werk geeft een beeld van de verschillende vragen die wereldwijd aan transgenders, transseksuelen, genderqueers en mensen die niet-genderconform leven worden gesteld.


Door middel van een directe, en alleen voor de Roze Kunstlijn bestemde, busverbinding worden bezoekers van Haarlem naar Zandvoort gebracht en vice versa. 


De officiële opening in het Zandvoorts Museum is vanavond, donderdagavond 31 oktober, om 19.00 uur. Het spetterende programma dat tot 00.00 uur duurt is te vinden op www.rozekunstlijn.nl


In Haarlem wordt de Roze Kunstlijn vrijdagavond 1 november geopend om 21.00 uur.


 
De Roze Kunstlijn vind plaats op de volgende locaties. Meer informatie is te vinden op www.rozekunstlijn.nl


Haarlem
De Greiner
Voorhelmstraat 23-25
2012 ZM Haarlem


Zandvoort
Zandvoorts museum
Swaluestraat 1
2042 KA Zandvoort