Waarom werkt u hier? De JINC-snuffelstage

Hoe is het om op een antidiscriminatiebureau te werken? Heeft u veel vrienden hier? Op dinsdagochtend 17 december 2013 kwamen negen leerlingen van de Haarlemse Martin Luther Kingschool naar ons kantoor.

Waarom is gelijke behandeling eigenlijk belangrijk? Wat is het leukste aan uw werk? Naar welke school bent u geweest? De leerlingen vroegen de medewerkers van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland het hemd van het lijf. JINC organiseert snuffelstages voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen om ze breder te laten oriënteren op de arbeidsmarkt. Sinds 2013 doen ze dat ook in Haarlem en vandaag dus bij ons.
De kinderen hielden interviews en gingen aan de slag met een spel en een quiz. “Ik had echt geen idee wat jullie deden maar het is eigenlijk best belangrijk”, aldus een leerling na afloop. 
Op de valreep kregen ze ook nog een mini-snuffelstage van een geluidstechnicus. Die bereidde een concert voor dat die avond in de Pletterij zou worden gegeven. Bureau Discriminatiezaken is gevestigd in een gebouw waar veel activiteiten worden georganiseerd. Zo werd het een heel diverse ochtend over wat je later allemaal kunt worden. 
Die gaan het ver schoppen, die slimme kinderen van de Haarlemse Martin Luther Kingschool.
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download