Rabobank Regio Schiphol sponsort ‘Vooroordelenkoffers’

Het Coöperatiefonds van Rabobank Regio Schiphol heeft 2500 euro uitgetrokken voor zesentwintig vooroordelenkoffers. Lesmateriaal over anders zijn, vooroordelen, wat is vreemd of gewoon voor groep 7 en 8 van de basisschool. Basisscholen in de regio Haarlemmermeer ontvangen dit lesmateriaal dankzij het Coöperatiefonds gratis na afloop van onze gastles.

De Vooroordelenkoffer is letterlijk een vierkante koffer waar 50 A4 formaat gekleurde platen inzitten. Voorafgaand aan de gastles van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland worden deze bordjes uitgestald, als een tafelexpositie. Het materiaal is – in samenspraak met Bureau Discriminatiezaken – ontwikkeld door stichting Vredeseducatie.


De docenten zijn verplicht bij de gastles aanwezig en krijgen zo inzicht in de werkwijze van de Vooroordelenkoffer. Naast een gastles aan de leerlingen is de gastles een instructie aan de betreffende docenten. Als de docent enthousiast is en de methode in een volgend schooljaar zelf wil gebruiken, laten we de koffer – mede dankzij het coöperatiefonds van Rabobank Regio Schiphol – kosteloos achter.


“Verzendkosten hebben we niet omdat we tijdens de gastles al op de school zijn. Na afloop houden we per email contact met de docenten om te voorkomen dat het lesmateriaal wegstoft en om te weten of de docent nog werkzaam is op de school. Op die manier bewaken we de continuiteit op een laagdrempelige manier”, aldus Noëlle Beerepoot, voorlichter bij Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.


De gastles duurt anderhalf uur en kost 50 euro per gastles en is bedoeld voor basisscholen in de regio Kennemerland.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download