Politieke en publieke opinie

Aantal meldingen in Kennemerland tegen uitspraak Wilders opgelopen tot 178

Het totaal aantal meldingen bij Bureau Discriminatiezaken door mensen uit de regio Kennemerland tegen uitspraken van Geert Wilders (gedaan op 19 maart 2014) is opgelopen tot 178. De melders ontvingen van ons bericht waarin wij hen bedanken voor de melding en het vervolg ervan uitleggen.

In verschillende gemeentes is aangifte gedaan bij de politie, inmiddels ruim 5000 aangiftes zijn binnen.

Aangezien het steeds om dezelfde uitspraak gaat, die neerkomt op: “minder Marokkanen en dat gaan we regelen”, heeft het juridisch gezien geen zin dat een ieder aangifte gaat doen. De politie is wel bereid aangifte op te nemen en is daartoe zelfs verplicht, maar voor de beoordeling van de uitspraak van Wilders door het Openbaar Ministerie maakt het geen verschil hoeveel aangiftes er liggen. U kunt via de website www.politie.nl contact opnemen met de politie en een afspraak maken.


Wij hebben met alle antidiscriminatiebureaus een persbericht verstuurd aan zowel landelijke als regionale media. Daarin staat ook dat u in zo groten getale melding gedaan heeft en dat maakt het afkeurende signaal naar Wilders en zijn gelijkgestemden, maar ook naar de politiek en als hart-onderde-riem-signaal naar Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond des te sterker: dit kan zo niet langer.


Wij wachten nu de beoordeling door het Openbaar Ministerie af.