Sollicitatieprocedure: selecteren zonder vooroordelen

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland krijgt regelmatig vragen en klachten over discriminatie van mensen die op zoek zijn naar een baan. Nadelig voor de sollicitant, maar ook voor de werkgever. Het College voor de Rechten van de Mens ontwikkelde de training ‘Selecteren zonder vooroordelen’. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland biedt deze training aan bij afdelingen personeelszaken van bedrijven, scholen, gemeenten, organisaties in Kennemerland .

Stereotypering is een natuurlijke manier om structuur aan te brengen in informatie. Stereotypen en vooroordelen beïnvloeden bewust en onbewust je handelwijzen en keuzes met soms nadelige gevolgen voor de sollicitant én de werkgever. Door stereotypering wordt de kwaliteiten van mensen niet altijd goed ingeschat. Gevolg: de beste personen komen niet op de juiste plek.
Hoe beïnvloedt stereotypering werving en selectie? Welke vooroordelen werken door in de vacaturetekst? Hoe ‘gekleurd’ of ‘neutraal’ is het sollicitatiegesprek? De training ‘Selecteren zonder vooroordelen’ is ontwikkeld voor P&O- en HR-professionals. Naast ‘aha-momenten’ en nieuwe inzichten levert de training concrete maatregelen op om de invloed van stereotypen bij de werving- en selectieprocessen tegen te gaan. 
Bureau Discriminatiezaken is op zoek naar werkgevers en afdelingen personeelszaken waar deze training gegeven kan worden. In het najaar van 2014 bieden we de training, dankzij Europese subsidie, twee keer kosteloos aan in onze regio. Deze training wordt gegeven door trainers van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland in samenwerking met het College van de Rechten van de Mens. Mocht u interesse hebben in deze training dan kunt u contact met ons opnemen: info@bdkennemerland.nl .
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download