‘Taart’ tegen uitsluiting en vooroordelen op de basisscholen

Een vertelvoorstelling en een boek over een iets te dikke koningin heel bijzondere kinderen en een veel te luchtige taart. Dat is ‘Taart’. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland steunt het Haarlemse productiehuis Lava om deze voorstelling en het boek op zoveel mogelijk basisscholen in onze regio te laten zien en lezen.

De koningin is jarig, ze organiseert een prachtig feest. Maar wie zal uitnodigen? Prinsessen komen nooit, want de koningin is een beetje te dik en ze ruikt niet naar roosjes. Alleen de bakker komt met een cadeau, de luchtigste taart ter wereld. 
Op haar verjaardag opent de koningin de taartdoos en voor ze het weet vliegt de taart de deur uit. Ze grijpt nog net het felicitatielint en zweeft over de paleismuur, over steden en dorpen, bossen en meren. Overal komen landgenoten uit hun huis om de koningin uit te lachen. Niemand helpt, behalve acht stoere, lieve kinderen met bijzondere talenten die nog nooit zijn uitgenodigd op een verjaardag. Dankzij hun hulp belandt de koningin terug in haar paleistuin, met de taart en tien nieuwe vrienden en viert ze het leukste feest ooit!
De theatervoorstelling Taart duurt 30 minuten. Productiehuis Lava (uit Haarlem) speelt het verhaal drie keer, voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw, zodat het voor alle lagen begrijpelijk is, niet te kinderachtig voor de een, niet te moeilijk voor de ander. Taart is ook een samen-leesboek met prachtige prenten.
 
Kinderboekenweek 2014
Het nieuwe kinderboek – dat in oktober 2014 uitkomt – en de voorstelling Taart geven diepgang aan het kinderboekenweek-thema Feest. De voorstelling en het boek sluiten goed aan bij de voorlichtingsactiviteiten van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. De voorstelling geeft scholen een kans anders zijn, buiten sluiten, erbij horen en talenten voor de hele school als thema te lanceren. Daarom bevelen wij de voorstelling en het boek aan aan alle basisscholen van onze regio en zij we bezig met fondsenwerving om het boek beschikbaar te krijgen voor de basisscholen van onze regio. 
3 x theater:                      drie keer een voorstelling: onder-, midden- en bovenbouw
duur per voorstelling:       ca. 30 minuten per voorstelling
kosten:                            € 300,00 (excl. 6% BTW en reiskosten)
locatie:                            op de school (aula / gymzaal ivm decor)
inclusief:                          lesbrief, 2 samen-leesboeken, interactieve app
uitvoering:                       schooljaar 2014 / 2015
Wilt u de voorstelling op uw school? Contact & info: info@stichtinglava.nl
Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download