Gastles groep 7 en 8 met de Vooroordelenkoffer in 2014-2015

Docenten van groep 7 en 8 van de basisscholen in Kennemerland opgelet: de vooroordelenkoffer komt eraan! Middels geheimschrift, puzzels, raadsels en foto’s ontdek je je eigen vooroordelen en leer je hoe je ze moet tackelen.

In het schooljaar 2014-2015 trekt Bureau Discriminatiezaken weer met de vooroordelenkoffer door Kennemerland. De kist met 50 A4-formaat displays in kleur op zeer stevig papier is een doe-expositie voor de leerlingen van groep 7 en 8. 

De gastles kost € 50, mits de school dat kan missen. Dankzij het Bosselaarfonds, het Rabobankfonds en de Maatschppij tot nut van het Algemeen (afdeling Haarlem) kunnen we het prachtige lesmateriaal op de scholen achterlaten zodat de docenten volgende schooljaren zelf aan de slag kunnen. Een dubbelslag dus.

De les
De voorlichter van Bureau Discriminatiezaken verzorgt de gastles en zet de tafel expositie op de school op. Op verzoek kan er extra aandacht worden gegeven aan een discriminatiegrond als handicap, seksuele gerichtheid of ras of meer aandacht voor een bepaald thema. Na een introductie van 15 minuten gaan de leerlingen in tweetallen op pad.

De leerlingen bekijken de expositie die in de gang of aula is opgesteld en beantwoorden op hun reis allerlei vragen. Op de 50 A4-displays staan opdrachten, puzzels, geheimschriften, foto’s waardoor ze op een creatieve en zelfstandige manier inzicht krijgen in anderen en zichzelf. De methode – de activerende expositie – werkt. De leerlingen hoeven niet anderhalf uur stil te zitten en te luisteren maar gaan zelf aan de slag.

Gastles vooroordelenkoffer
voor basisschool groep 7 / 8
– puzzels, stellingen, foto’s
– doe expositie op de school
– in heel Kennemerland
– les duurt anderhalf uur
– kosten: € 50

Gastles aanvragen?
Een gastles aanvragen of meer informatie kan via: nb@bdkennemerland.nl of telefonisch op 023 5315842.

De vooroordelenkoffer is ontwikkeld door Stichting Vredeseducatie Utrecht in samenwerking met een aantal antidiscriminatiebureaus waaronder Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download