Kinderboekenweek: Taart! cadeau voor basisscholen

Tot 12 oktober is de kinderboekenweek 2014. Het thema is Feest. Liesbeth Rood en Kitty Hieltjes van Stichting Lava schreven een boek over anders zijn en talenten met prachtige tekeningen. Bureau Discriminatiezaken geeft dit boek ‘Taart!’, dankzij een gift van Rabobank regio Haarlem, cadeau aan zo’n 150 scholen in onze regio.

Taart! gaat over een koningin die jarig is en taart wil, maar dat mag ze eigenlijk niet want ze is te dik. In haar land wonen heel veel kinderen die allemaal anders zijn. De een stottert, de ander zit in een rolstoel en een derde kan niet zo goed voetballen. Maar ze blijken ook allemaal een talent te hebben. 

Het prentenboek gaat over diversiteit en anders zijn en daarom heeft Bureau Discriminatiezaken zich verbonden aan dit boek. We hebben subsidie aangevraagd en ontvangen van het Rabobank Stimuleringsfonds zodat we in Haarlem en omstreken het boek aan elke basisschool cadeau kunnen geven. Bij het boek zit een brief van het BD met nadere informatie en een aantal lesideeen die aansluiten bij het thema van het boek.

De medewerkers van het bureau trekken er deze dagen op uit om bij elke school langs te gaan om het boek te overhandigen. Een leuke en dankbare klus, want we geven echt iets moois cadeau!

Type
Nieuws
Gepubliceerd op
Dossier
Regio’s
Tags
Download